Gyökérkezelések

Majdnem minden gyulladt vagy rohadt idegű fogon ajánlott gyökérkezelést végezni!

Mit is foglal ez magában? A gyökérben található csatornákat kitágítjuk, fertőtlenítjük, majd gyökértömjük.


Miért jelentős, hogy minőséges legyen?

Ezzel alapozzuk meg, hogy a megbetegedett fog hosszú távon a szájban maradhasson (akár életünk végéig is). A már egyszer helytelenül kezelt fogak esetében soha sem annyira biztos a végkimenet, ezért sokkal jobban megéri mindjárt egy minőséges gyökérkezelést végeztetni!


Fájdalmas-e a kezelés?

Nem, mert csak is helyi érzéstelenítés alatt végezzük!


A minőség záloga?

Mindet röntgen-ellenőrzés mellett végezzük, ezzel a lehetséges szövődmények jelentkezését a minimálisra csökkentjük. A gyökércsúcsot egy elektronikus finomműszerrel határozzuk meg, ezzel is csökkentve az elkészített röntgen felvételek számát, ezáltal a pácienst érő sugárzások számát is.


Jaj, de ez nagyon hosszadalmas folyamat!

Nem igaz! Minőséges öblítőszereket használva az össz kezelések 95%-át egy ülésben végezzük, míg a maradék 5 %-nál sem tart tovább kettőnél. El kell felejteni a hónapokig tartó felesleges kezeléseket sokszori betétcserék kíséretében!

 

 

Minden kezelt fog elszíneződik?

Nem, csak a helytelenül elvégzettek esetében figyelhető meg! Ilyen esetben ajánljuk a fog újbóli kezelését, és ezután a rendelőnkben igényelhető fogfehérítéssel, a foga visszanyerheti eredeti szépségét! Íme egy példa:

 

Tényleg törékenyebbek a kezelt fogak?

Mivel általában a gyökérkezeléshez nagyobb szuvasodások vezetnek és ez mellett a fogat azon oknál fogva is jobban meg kell fúrni, hogy helyesen ki tudjuk kezelni, ezért nagyrészt a kezelt fogak megerősítésre szorulnak. Ehhez mi csakis üvegszállal erősített kompozit csapokat (FRC) használunk, mivel ezek rugalmassága hasonlít legjobban a fogéhoz, így sokkal kisebb az esély, mint a fém csapok esetében, hogy gyökértöréshez vezetnek. Nem beszélve róla, hogy esztétikailag sokkal magasabb rendűek, és a fémmentes pótlások alá jóformán csak ezek indokoltak. El kell felejteni az ínyen áttűnő szürkeséget a fémcsapok végett! Itt egy pár kép az összehasonlítás végett:

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

HOME

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

srpskimagyarenglish
Időpont egyeztetés Nyitvatartási időTartalomhoz